ΕΝΑΡΞΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Όταν, στον  διαβήτη τύπου ΙΙ δεν επιτυνχάνοται οι θεραπευτικοί στόχοι πρέπει να αρχίζει η εφαρμογή ινσουλίνης. Όταν δηλαδή η δίαιτα, η άσκηση    
ο κ. Σταύρος Παππάς η ρύθμιση του σωματικού βάρους και μεγίστη συνιστωμένη από 
του στόματος φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούν να επιτύχουν γλυκόζη 
νηστείας κάτω του 140 mg% ή μεταγευματική κάτω του 180 mg% ο ασθενής αρχίζει να κάνει ινσουλίνη.Πάρα πολύ
χρήσιμη είναι η μεσαίας δράσης ινσουλίνη που καλύπτει τις πιό πολλές περιπτώσεις . Κρατά, με δύο δόσεις, καλά βασικά επίπεδα σε όλο το 24ωρο. Τα μείγματα προτείνοντα για άτομα δραστήρια ανάλογα με τον ρυθμό και τον τρόπο ζωής. Η χρήση της ταχείας ινσουλίνης που δρα στην μεταγευματική υπεργλυκαιμία μιμείται την φυσιολογική έκκριση και επιτυγχάνει πολύ καλή ρύθμιση . Η ρύθμιση του σακχάρου (γλυκοζιλυωμένη Hb < 6,5 %) αλλά και της υπέρτασης της υπερλιπιδαιμίας η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και η διακοπή του καπνίσματος συμβάλλουν ώστε να μειώνονται οι επιπλοκές της νόσου κυρίως απ΄ το καρδιαγγειακό και τους νεφρούς. Η ινσουλίνη πρέπει να χορηγείται σε λίγες, στην αρχή, μονάδες (20-25 ημερησίως) με τα 2/3 το πρωί και τις υπόλοιπες το βράδυ. Αυτό πρέπει να γίνεται για να αποφεύγεται η υπογλυκαιμία που είναι μια επώδυνη εμπειρία για τον πάσχοντα.  Η εισαγωγή σε ινσουλίνη καλύτερα είναι να αρχίζει στο ιατρείο και όχι στο Νοσοκομείο (τύπος ΙΙ).

   Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Στέφανο Χρήστου για την παραχώρηση της αίθουσας και την NovoNordisc για την συμβολή της στην προσπάθειά μας.