Δισλιπιδαιμίαι

Mε μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων έγινε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο  με θέμα "Δισλιπιδαιμία και καρδιαγγειακός κίνδυνος" με ομιλήτρια την κα Γ. Κολοβού υπεύθυνη του λιπιδαιμικού ιατρείου του Ωνασείου καρδιοχειρουργικού κέντρου.Η εκλεκτή συνάδελφος αναφέρθηκε σε θέματα πρακτικής σημασίας ,για τον γιατρό πρώτης γραμμής. Παράλληλα εστίασε στην πλέον πρόσφατη επιστημονική γνώση και έδωσε το στίγμα και την σημασία της πρόληψης για τα καρδιαγγειακά επεισόδια και τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού στην υπόθεση αυτή.

Οι στατίνες είναι ένα σημαντικό όπλο σήμερα στην θεραπευτική μας φαρέτρα, ενώ οι φιμπράτες έχουν βεβαίως τις ειδικές χρήσεις τους. Ακόμη τονίζεται η χρήση της χολεστηραμίνης στην παιδική δυσλιπιδαιμία.

Η εκδήλωση έγινε την 15 Μαρτίου 2001 στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Νικαίας.

  χορηγός ELPEN


 

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Με την συμμετοχή του Δημάρχου Κορυδαλλού, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, του κλήρου,  εκπαιδευτικών, φαρμακοποιών και φυσικά πολλών φίλων ιατρών και μελών του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διάλεξη του ψυχολόγου κοινωνικού λειτουργού Χ.Πουλόπουλου με θέμα "Η συμπεριφορά μας απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών". Ο ομιλητής άριστος γνώστης του θέματος και διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), μας ευαισθητοποίησε στο κρίσιμο αυτό κοινωνικό θέμα τονίζοντας τα χαρακτηριστικά σημεία του προβλήματος: Η κρίσιμη ηλικία των 15 ετών, τα χαρακτηριστικά των οικογενειών των χρηστών που δεν πρόκειται πάντα για "διαλυμένες" περιθωριακές  ή οικονομικά δυσπραγούσες, την ανάγκη να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί (π.χ. σχολείο κ.λ.π.) ως σωστά πρότυπα και ασφαλώς την ενημέρωση του προσωπικού. Αυτονόητη λοιπόν η σημασία της πρόληψης.

Με την εμφάνιση, όμως, του προβλήματος έχει μεγάλη σημασία η συνεργασία με την οικογένεια του χρήστη μέχρι να φτάσουμε στις θεραπευτικές μονάδες όπου επιτελείται ΕΡΓΟ! 

Η εκδήλωση έγινε στο Δημαρχείο Νικαίας στις 2 Μαΐου 2001