ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 6:28 μμ

Email:libersym@her.forthnet.gr

Με χαρά έλαβα σήμερα μία επιστολή, η πρώτη!!!πού λαμβάνω στο γραφείο μου από το σύλλογο μας. Είμαι οικογενειακός ιατρός 3 χρόνια περίπου. Έχω πάνω από 2500χλ ασφαλισμένους όπου με χαρά παρέχω τις υπηρεσίες μου. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι κάποιες ημέρες στο ιατρείο περιμένουν πάρα πολλά άτομα κυρίως ηλικιωμένοι πολή ώρα για ένα φάρμακο. Έχω προτείνει στους ασφαλισμένους μου, για φάρμακα πού παίρνουν κάθε μήνα, να παίρνουν τηλέφωνο μία δύο μέρες πριν ώστε να έρχονται συγκεκριμένη ώρα και να εξυπηρετούνται άμεσα. Αυτό το σύστημα το έχουν αποδεχθεί με ευχαρίστηση.
Φυσικά αυτό δέν ισχύει γιά ασφαλισμένους πού παρουσιάζουν άμεσα πρόβληματα υγείας που μπορούν να έχονται όποτε θέλουν στο ωράριο (και όχι μόνο...) που προτείνετε από το ΙΚΑ.
Αυτά τα λίγα είχα να σας γράψω πρός το παρόν.
Θα χαιρόμουν πολύ αν μου απαντούσατε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Συμεων Γ. Λυμπεράκης
Παθολόγος.

15-07-2003

Ονοματεπώνυμο: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Email: poseypika@mail.gr
Ειδικότητα: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
Τηλέφωνο: 2102752345
Κινητό: 6937006007
Τόπος Εργασίας: ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μήνυμα: Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας και την επιτυχή παρουσία σας στο Internet. Λόγω κοινής κατ\' ουσίαν προσπάθειας, σημειώστε και το νέο web site της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στην διεύθυνση : www.poseypika.150m.com το οποίο είναι αυτοδιαχειριζόμενο και ενημερούμενο ανά 24ωρο. Ευχαριστούμε Αποστολόπουλος Αθαν. Ιατρός-Καρδιολόγος Μέλος Δ.Σ. ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ τηλ. 210-2752345, 6937006007 Υπεύθυνος site ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ e-mail:poseypika@mail.gr 


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2002 ,    ώρα20:42

Από  : geopetro@otenet.gr 

Θέμα :RE: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Διάβασα με προσοχή την επιστολή του συνάδελφου Οικονομίδη στον Πρωθυπουργό.

Και δεν θα μπορούσε νάχει κανείς  αντίρρηση σε όσα εκθέτει.

Πρακτικές προτάσεις μαζί με θεσμικές αλλαγές θα μπορούσαν να λύσουν κάποια προβλήματα.

Παρόλα αυτά υπήρξαν συνάδελφοι από το ΙΚΑ που αντί να υιοθετήσουν την πρακτική του δημόσιου διαλόγου ζήτησαν και πέτυχαν την πειθαρχική μου δίωξη για άρθρο μου στο Περιοδικό Ψηφιακά Ιατρικά Θέματα.

Όλο το ιστορικό περιγράφεται συνοπτικά εδώ:

http://web.otenet.gr/asklipios/asklipios/transform.html

 Στην πρώτη μου απολογία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Γιατρών του ΕΣΥ, πριν μερικές μέρες, υποστήριξα τις απόψεις μου, αναλαμβάνοντας και την διακινδύνευση καταστροφής της 20ατούς μου σταδιοδρομίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για τον λόγο πως η διαρκής αντιπαλότητα σε διάφορα στρώματα του Ιατρικού Σώματος έχει πάρει τέτοια έκταση και ένταση που πειθαναγκασμοί και υπαναχωρήσεις δεν χωρούν πλέον.

Η μεταρρύθμιση Παπαδόπουλου διακόπηκε και ο Υπουργός αποχώρησε από την πολιτική διαπιστώνοντας πως το πρόβλημα της συγκρότησης των υπηρεσιών Υγείας είναι ενδογενές, προέρχεται και από το Ιατρικό Σώμα, το οποίο έχει και την κύρια ευθύνη να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του.

Εκφράζω τις ιδιαίτερες μου ευχαριστίες στο Σύλλογο των Οικογενειακών Γιατρών που εξακολουθεί να έχει στην προμετωπίδα του την Ιατρική Πύλη Ασκληπιός.

Η ανάπηρη ενδοιατρική μας δημοκρατία όμως δεν αντέχει το διάλογο και απάντησε με δικαστικά μέτρα στην οξεία ενδοιατρική κριτική.

Την εξέλιξη θα την διαβάσετε στην παραπάνω σελίδα.

Προσωπικά, αφού ανέλαβα και επίσημα  όλη την ευθύνη για το άρθρο μου, ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις, αποφάσισα να μην αναμιγνύομαι πλέον στον ενδοιατρικό πόλεμο  που εξελίσσεται και αναπτύσσεται χωρίς αρχές και κυρίως χωρίς σκοπό.

Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω πως πριν ζητήσουμε αξιοπρεπείς ή υψηλές ιατρικές αμοιβές αντίστοιχες με αυτές των γιατρών στην Ευρωπαϊκή ¨Ένωση οφείλουμε προηγουμένως να διασφαλίσουμε την ασφαλή εξάσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και κυρίως το δικαίωμα κάθε γιατρού να εκφράζει την κριτική του επώνυμα και υπεύθυνα, χωρίς αιρέσεις, δικαίωμα που προσωπικά στερήθηκα, παρότι από πολλά χρόνια υποστηρίζω πως κανείς δεν θα έπρεπε να έχει την άνεση να οδηγεί κανένα γιατρό στα δικαστήρια μόνο για την επιβεβαίωση της εμπάθειας του.  
Με την ειλικρινή μου εκτίμηση

 

George Petropoulos MD


Date: Monday, September 16, 2002 11:51:08

To: syllogos@oikogeneiakoi-iatroi.gr

Subject: Parathrhseis - Syllogos

  comments: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΜΑΖΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ (ΙΑΤΡΟΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 25 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ) ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ 40-60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ)
ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ).
ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΣ Η' ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΕΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ 2 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΙΤΣΙΟΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΙΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΤΗΛ:0102283666
fax:0102116789

from: ritnick@otenet.gr


Date: Sunday, August 11, 2002 11:55:39

To: syllogos@oikogeneiakoi-iatroi.gr

Subject: Parathrhseis - Syllogos

comments: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 1)ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΕΙΝΑΙ 6,46 ΚΑΙ 8,22 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 2)ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6-10 ΜΗΝΕΣ!!!
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΣΑΠΙΚΑΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ/ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
http://users.hol.gr/~sapikas_md/

from: sapikas_md@hol.gr

31-3-2002

comments: ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Α΄ ΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ. ΤΟ SITE ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

                      K.Σπανός
               Ειδικευόμενος Παθολογίας
                                          
  from: kspanos@otenet.gr


22-02-2002

comments: Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε ανάλογες εκπαιδευτικές ημερίδες και θεωρώντας ότι τα θέματα που αναπτύσσονται σε αυτές είναι πολύ ενδιαφέροντα για τους εκτός του νοσοκομείου ευρισκομένους ιατρούς, με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα επιθυμούσα να συμμετάσχω στην προγραμματισθείσα εκδήλωση στις 05.03.2002.Θα ήθελα να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας και να επισημάνω ότι επιθυμία πολλών συναδέλφων και δική μου είναι η πιο συχνή διοργάνωση αναλόγων εκδηλώσεων.

Παναγιώτης Καβιέρης
Ιατρός Παθολόγος

from: windsor@otenet.gr


20-02-2002

comments: Συγχαρητήρια στο δυναμικό Σύλλογο των οικογενειακών γιατρών που πέρα από τη σκληρή καθημερινή αγωνία για την υγεία των ασφαλισμένων που έχουν στην ευθύνη τους καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή μάχης είτε αυτή είναι η διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων είτε η φροντίδα για συνεχή επιμόρφωση. Πιστεύω ότι πολύ λίγοι Σύλλογοι μπορούν να παντρέψουν αγωνιστική ετοιμότητα αυτού του βαθμού με παράλληλη αστείρευτη  δίψα για επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση. Η δημιουργία και το τρέξιμο μιας τόσο ζωντανής επικοινωνίας όπως είναι η ιστιοσελίδα σας είναι μία ακόμη απόδειξη του πόσο μπροστά από άλλους Συλλόγους, Εταιρίες ή Οργανισμούς βρίσκεται ο Σύλλογός σας. Και αυτό γίνεται με προσωπικό και συλλογικό μεράκι γιατί κάποια άτομα θα πρέπει να διαθέσουν χρόνο(από τον ανύπαρκτο ελεύθερό τους)προκειμένου αυτή η σελίδα να παραμένει ζωντανή. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή ευόδωση των αγώνων σας που σίγουρα ποτέ δεν θα λείψουν μια και η συνεχής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας μόνο με αγώνες επιτυγχάνεται.


Τασος Σπαντιδέας
Παθολόγος

from:
tspa@nycomed.comΕπιστροφή στην αρχή